Ръждопреобразувател ВЮРТ мнения и често задавани въпроси

Ръждопреобразувател ВЮРТ мнения

За никого не е тайна, че ръждопреобразувател ВЮРТ е най качественият преобразувател на ръжда, предлагащ се в България.

Rajda.net e един от водещите разпространители на този продукт, като предлагаме Ръждопреобразувател ВЮРТ на най-ниска цена.

В хода на работата ни и дългогодишният ни опит са ни били задавани множество въпроси свързани с работата, начина на приложение и ползите от този продукт за спиране на ръжда.

Искаме да споделим този опит с Вас и се надяваме  всичко това да бъде полезно на клиента.

Често задавани въпроси:

Актуална ли е цената?

Да. Цената на 1 л. Ръждопреобразувател ВЮРТ в момента е 61.20 лв.

Оригинален ли е продукта?

Да. Продукта е оригинален, запечатан отгоре с фолио и капачка. Има превод на български език.

Има ли аналогичен продукт, но на по – ниска цена?

Няма да съжалявате, ако пробвате Българският РЪЖДОСТОП. Има абсолютно същото действие, но цената му е с почти 20.00 лв. по – ниска.

Трябва ли да се почисти повърхността, която ще се третира с ръждопреобразувател?

Да. Повърхността трябва да се почисти от мазнини с обезмаслител и от грубата ръжда с телена четка, доколкото е възможно.

Колко пъти трябва да се нанася ръждопреобразувател ВЮРТ?

Ръждопреобразувател ВЮРТ се нанася на тънък слой с четка или валяк само веднъж. Той взаимодейства с ръждата и постепенно преминава от бял в синкав и накрая до черен цвят.

Трябва ли да се измие ръждопреобразувателя след нанасянето му с вода?

Категорично, НЕ! С вода се измиват само Ръждопреобразуватели на киселинна основа.

Тук става въпрос за съвсем друг тип продукт.

Трябва ли да се нанесе допълнително покритие върху ръждопреобразувателя?

Да, задължително! Ръждопреобразувателя спира ръждата. Но това покритие трябва да се запечата с продукт, който да спира проникването на влага или вода. Затова след като минат 3 часа от нанасянето на ръждопреобразувателя и не по-късно от 48 часа, трябва да се приложи допълнително покритие като Грунд за метал, Боя, Шагре, Защита от корозия и др.

Искам да си купя ръждопреобразувател ВЮРТ 1л. , ама може би няма да мога да го използвам целия. Какъв е срока му на годност?

Срока на годност на ръждопреобразувател ВЮРТ е достатъчно дълъг – около 4 години.

Трябва ли да разбърквам кутията с преобразувател на ръжда преди употреба?

Да, желателно е. Понякога се утаява част от сместа на дъното. Затова разклатете кутията за 20 – 30 секунди. Ако няма да използвате цялото количество от 1 л. е желателно да пресипите част от него в по – малък  съд и там да потапяте с четката и да нанасяте. При допира на четката с остатъци от ръжда, тя замърсява и новия продукт. Така ще замърсите само малко отсипаното количество ръждопреобразувател. В оригиналната кутия преобразувателя ще остане чист  и свеж.

При работа с преобразувател на ръжда ВЮРТ трябва ли да използвам защитни очила, маска и ръкавици?

Продукта по никакъв начин не е агресивен и затова не е задължително да използвате маска и очила. При закупуването на 1 л. получавате и подарък ръкавици с полиуретаново покритие, които е желателно да използвате само за да не се изцапате.

7 thoughts on “Ръждопреобразувател ВЮРТ мнения и често задавани въпроси

 • 23.06.2022 в 20:03
  Permalink

  Дано наистина да излезе качествен продукта. Бях много доволен от Коростоп преобразувател. Но вече го няма. Производство Ограхим Русе. Но добрите продукти се спират от производство. За да не са доволнни клиентите които имат нужда. А има едни колкото повече ги третираш повече ръжда се получава. 0896892068 Манол. Как мога да съм сигурен че Вашият продукт е най качественият.. Може ли да го тествам предида поръчам 1 или 2 литра. Изпрсте те ми 50 или 100 гр с заплащане разбира се за тестване. Благодаря Ви предварително.. И ако е действително качествен ще ви го рекламирам за да имате повече клиенти.

  Отговор
  • 24.06.2022 в 10:45
   Permalink

   Здравейте,
   Продукта е според мен най – качествения ръждопреобразувател. Той не почиства ръждата, а взаимодейства и я спира. Отгоре трябва да се запечата до два дни с грунд, боя, шагре или нещо подобно. Имаме разфасовки от 100 мл. на цена 7.80 + доставка – https://servo.bg/produkt/razhdopreobrazuvatel-na-vyurt-100/

   Отговор
 • 29.03.2023 в 13:31
  Permalink

  Здравейте!
  Има ли проблем при нанасянето на преобразувателя върху гума и пластмаса? Говоря за случайно попадане от него по пластмасовите държачи на тръбите или спирачните маркучи и други гумени части под автомобила.
  Поздрави!

  Отговор
  • 30.03.2023 в 6:02
   Permalink

   Здравейте,
   Ръждопреобразувател ВЮРТ е на водна основа и по принцип не е агресивен.
   При случайно попадане върху гумени и пластмасови части не би трябвало да въздейства по никакъв начин върху тях.
   За по – отговорни области на приложение е желателно да се направят необходимите тестове на по – незабележими места.
   Благодаря!

   Отговор
   • 30.03.2023 в 8:22
    Permalink

    Благодаря за отговора. Попитах Ви, защото възнамерявам да закупя от вас течен преобразувател и да го сложа в пулверизатор с напомпване. Все пак течният е доста по-евтин от спрея. Но в автомивката, където измих шасито на колата си, момчето твърди, че можел да повреди гуменото уплътнение на помпата на пулверизатора и оттам си зададох въпроса дали е агресивен към гума. Но пък не ми се връзва щом не е агресивен към кожата ни, защо ще въздейства на гумата. Ако имате отзиви за пулверизиране на течния преобразувател, моля да ми споделите. Може и на е-мейл адреса ми.
    Благодаря и поздрави!

    Отговор
 • 26.02.2024 в 15:20
  Permalink

  Здравейте,
  забелязах ръжда по праговете на колата.
  Моля за съвет дали да ползвам ръждопреобразувател или продукт 3 в 1.
  Благодаря Ви предварително!

  Отговор
  • 27.02.2024 в 12:53
   Permalink

   Според мен първо трябва да изчистите грубата ръжда и да ги обработите с ръждопреобразувател на ВЮРТ или РЪЖДОСТОП. След това го запечатайте с обикновена боя или 3 в 1. Така ще се получи по – добра защита от корозия.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *