Премахване на ръжда в домашни условия

Появата на ръжда е възможна на абсолютно всички места – на метални повърхности, плочки, прибори, превозни средства, порцелан, дрехи … След появата си, ръждата бързо се разпространява по повърхността под формата на жълто-кафяви петна. Ето защо процесът на премахване на ръжда трябва да започне възможно най-скоро.
Съвременните производители предлагат огромна гама от продукти, които премахват ръждата. Можете да ги намерите съвсем лесно . Необходимо е само да се консултирате или лично да се запознаете с инструкциите и възможните противопоказания.
Въпреки това, премахване на ръжда може да направите с помощта на народни средства. Основните им предимства са, че те са екологични и сравнително лесни за използване.

Продукти за премахване на ръжда в домашни условия:

  • Хлебната сода е основно средство за ръждясала метална повърхност и бързото премахване на ръжда от нея. Смесете содата с малко количество вода, докато се получи смес със средна плътност. Нанесете тази смес върху металната повърхност и изчакайте 15 минути. След това избършете повърхността с метална гъба, изплакнете с гореща вода. Ако е необходимо, повторете тази процедура, докато ръждата изчезне напълно.
  • Брашно и бял оцет могат да Ви помогнат за премахване на ръжда и оксидация по месинг. Разбъркайте една чаена лъжичка сол, 120 мл оцет и една чаена лъжичка брашно до гъста паста. Нанесете пастата върху месинга и изчакайте половин час. След това с чист парцал избършете месинг, изплакнете с топла вода и изсушете с кърпа. Повторете процедурата, докато месинга напълно се изчисти.
  • Alka-Seltzer е едно от най-ефективните средства за домашна защита, облекчаващи следи от корозия. Начина по който се използва е съвсем прост. Налейте чиста вода в контейнер, потопете всички ръждиви предмети там и хвърлете няколко таблетки Alka-Seltzer във водата. Проверете дали всички елементи са напълно покрити с вода и изчакайте 5-10 минути. След това измийте почистваните предмети и ги избършете с кърпа.

Зеленчуци помагащи за премахване на ръжда:

  • Картофите ще помогнат за изчистите приборите за хранене. За да направите това, поръсете сол върху обелени картофи и разтрийте ръждивото място или просто добавете солени картофи към него в продължение на 15 минути. След това изплакнете с вода и избършете повърхността със суха кърпа. В картофите се съдържа оксалова киселина, която помага да се отървете от ръждата.
  • Лимонов сок с оцет. Смесете лимон и оцет в еднакви количества и нанесете сместа върху повърхността на метала, плочките или дрехите и оставете за известно време. Времето за действие върху облекло е 15 минути, за металите – около два часа. След приключване на работата, избършете ръждясалата област с четка, изплакнете с вода и изсушете.
  • Доматеният сос или кетчуп е много просто и бързодействащо средство, което премахва ръждата от метал. Нанесете сос или кетчуп върху метала, оставете за известно време, след това изплакнете с вода.
    За да избегнете нежелани последствия, не дръжте средствата за премахване на ръжда повече от препоръчаното време. Освен това не забравяйте в края на всяка процедура да измиете добре и да изсушите обработените повърхности. Това ще намали вероятността от появата на ръжда появата на ръжда.

Истината е че горепосочените продукти съдържат някакъв вид киселина, която помага за отстраняването на ръждата от метални повърхности. Не след дълго време обаче ръждата ще се появи отново. Затова е желателно те да се обработят с качествени продукти, който да спрат по-нататъшната поява на ръжда.

Продуктите с най-високо гарантирано качество са на немските фирми ВЮРТ и НОРМФЕСТ:

Ръждопреобразувател ВЮРТ – ТОП продукт на ТОП цена
Ръждопреобразувател спрей Rostinator
Грунд за метал на спрей Rednox
Защита от ръжда Long Life
Защита на кухи пространства Protector

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *